Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín

Naložit si vlastní hermelín je hračka a můžete přitom docela experimentovat. Já zkusila nakládaný hermelín s chilli omáčkou a tak už jsem moc nekořenila.


Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 4 hermelíny
  • 2 menší cibule
  • 4 – 5 stroužky česneku
  • sušené bylinky (podle chuti)
  • mletá sladká červená paprika
  • chilli omáčka
  • slunečnicový olej

Je pro sklenici 0,5 – 0,7 l

Jak na to

Hermelíny podélně rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozlisujeme. Každou půlku hermelínu potřeme česnekem, posypeme červenou paprikou a sušenými bylinkami a zakapeme chilli omáčkou. Nakonec ještě na každou půlku přidáme kolečka cibule a vrstvíme do nachystané nádoby. Můžeme do nádoby přidat ještě pár stroužku česneku a několik koleček cibule.

Vše zalijeme olejem a uložíme do ledničky na 5 – 7 dní. Při nakládání hermelínu se fantazii meze nekladou a záleží jen na vás, jakým kořením ten váš ochutíte. Já zkusila takovou kombinaci.

Další recepty na nakládaný hermelín.