Výborný, lahodný a nepečený čokoládový dort, který poslouží skvěle jako osvěžující dezert po dobrém jídle, nebo jen tak. Nejlepší je dobře vychlazený.


Potřebný čas:30 minut
Počet porcí:


Ingredience na nepečený čokoládový dort

  • 100 g sušenek (máslové sušenky, Club, Esíčka,…)
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 250 g kvalitní čokolády na vaření
  • 2 bílky
  • 1 špetka soli
  • 85 g krupicového cukru
  • 285 ml smetany ke šlehání
  • 1 – 2 lžíce rumu

Jak na to

V robotu rozmixujte sušenky a přimíchejte k nim rozpuštěné máslo a rozmícháme, aby vznikla taková sušenková hmota. Následně ji rovnoměrně rozetřeme na dno dortové formy s odnímatelným dnem o průměru cca 20 cm a dáme do chladu.

Čokoládu rozlámeme na menší kousky a rozpustíme ji v nerezové misce nebo kastrolku nad mírně vařící vodou. Ve vodní lázni vyšleháme také bílky se špetkou soli a pak do sněhu pomalu vmícháme cukr a došleháme. V další misce ušleháme smetanu do polotuhé konzistence.

Do sněhu z bílků nalijeme rozpuštěnou čokoládu, pak přidáme šlehačku a 2 lžíce rumu nebo nějaké brandy. Tuto čokoládovou hmotu nalijeme na sušenkový základ a povrch uhladíme.

Hotový nepečený čokoládový dort dáme chladit alespoň na 4 hodiny, lépe však přes noc. Před podáváním můžeme poprášit moučkovým cukrem, případně dobrou, nastrouhanou čokoládou.

Tip na nejlepší kuchařku!

Nepečený čokoládový dort
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *