Nepečený ovocný dort

Výborný nepečený ovocný dort ze smetany, mascarpone, piškotů a s čerstvým ovocem dle vlastní chuti (jahody, maliny, borůvky, kiwi,…) podávaný vychlazený.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: -


Ingredience receptu

  • 1 balíček dětských piškotů
  • ovoce podle chuti a možností – nejlépe čerstvé, ale může být i mražené či kompotované
  • 450 g mascarpone (připravte si domácí)
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 150 ml zakysané smetany
  • cukr krupice

Jak na to

Připravíme si rozevírací dortovou formu vyloženou potravinářskou fólií a zaskládáme její dno piškoty.

Ušleháme si šlehačku, trochu osladíme. Do ní přidáme zakysanou smetanu a mascarpone a na nízké otáčky, pokud používáme robot, ušleháme zlehka dohromady tak, aby se neudělaly ve výsledné směsi hrudky.

Polovinu připravené směsi naneseme na piškoty ve formě a rovnoměrně rozetřeme. Vrstvu krému zaskládáme další vrstvou piškotů, na které naskládáme ovoce a rovnoměrně zatřeme druhou polovinou krému.

Povrch nepečeného dortu můžeme ještě zaskládat nebo posypat (podle druhu ovoce) ovocem a zalít třeba želatinou. Další z možností je posypat povrch rozdrcenými máslovými sušenkami.

Hotový nepečený dort s ovocem necháme vychladit nejlépe přes noc, aby dostatečně ztuhnul a dal se dobře nakrájet.