Ovesná kaše

Jednoduchá, výživná a chutná ovesná kaše vás dobře zasytí na snídani či svačinu. Můžete si ji udělat také s ovocem a dochutit třeba skořicí, nebo kakaem.


Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 2


Ingredience na ovesnou kaši

  • 1 šálek ovesných vloček
  • 2 a půl šálku mléka
  • 1 špetka soli

Jak na to

Ovesné vločky zalijeme půl hodiny až hodinu před vařením mlékem. Takto se nám kaše z ovesných vloček uvaří rychleji a bude taková „jemnější“.

Vločky s mlékem, nejlépe v hrnci se silnějším dnem, dáme na sporák, přidáme špetku soli, a jak začne směs vloček vařit, povaříme je za stálého míchání cca 7 – 10 minut.

Hotovou ovesnou kaši můžeme podávat teplou i studenou, posypanou skořicí, nebo kakaem či Grankem, případně s oblíbeným ovocem. Pokud podáváme teplou, můžeme do kaše přidat také plátek másla.