Pařížské rohlíčky

Další klasikou mezi vánočním cukrovím jsou pařížské rohlíčky, které už jen pohledem vybízí k nekončícímu mlsání. Vyzkoušejte na Vánoce tento skvělý recept.


Potřebný čas: 80 minut
Počet porcí: -


Ingredience receptu

Těsto na pařížské rohlíčky

  • 300 g cukru krupice
  • 4 vejce
  • 200 g mletých ořechů
  • 2 lžíce hrubé mouky

Krém

  • 4 žloutky
  • 1 vejce
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 3 lžíce dobrého kakaa
  • 250 g másla
  • 150 g cukru krupice

Poleva

  • 100 g čokolády na vaření nebo jiné, kvalitní, čokolády
  • 80 g ztuženého 100 % tuku

Jak na to

Oddělíme si 4 bílky (zbylé žloutky dáme stranou na krém), které ušleháme nejlépe v nerezové míse. Přidáme cukr a dál šleháme nad párou. Až je hotový sníh horký, dáme stranou a vmícháme ořechy a prosítou mouku.

Připravenou zchládlou hmotu dáme do zdobičky a na pečící papír tvarujeme rohlíčky.

Rohlíčky z těsta pečeme nebo spíše sušíme v mírně vyhřáté troubě asi na 100 °C cca 10 – 15 minut dorůžova.

Hotové rohlíčky ihned sundáme z plechu a vychladlé ozdobíme krémem, který připravíme tak, že 4 žloutky a 1 celé vejce, krystalový cukr a kakao šleháme nad párou – opět nejlépe v nerezové míse. Nakonec vmícháme máslo a cukr krupici.

Rohlíčky ozdobené krémem dáme do chladu. Potom je namáčíme, resp. krém, v čokoládové polevě, kterou si připravíme rozpuštěním čokolády s tukem nad parou. Jak udělat dobrou čokoládovou polevu se dozvíte zde.