Pečená dýně hokaido

Není se čemu divit, že je tato dýně stále víc a víc populárnější. Je chutná a zdravá. Pečená dýně hokaido je úplně snadná a poslouží i jako příloha.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na pečenou dýni hokaido

  • 1 dýně hokaido (množství je na nás)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • extra panenský olivový olej
  • oregano

Jak na to

Dýni hokaido oloupeme, rozkrojíme, očistíme od pecek, oloupejte kůru a nakrájíme podle sebe například na měsíčky nebo hranolky libovolné šířky, ale o tloušťce tak do 2 cm.

Plech si vymažte olejem a jednotlivé kousky dýně také potřeme lehkou vrstvou. Osolíme, opepříme a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu cca 30 minut.

Upečené kousky dýně by měly mít obdobu klasických hranolek, tedy povrch křupavý a uvnitř šťavnaté. Upečené hokaido můžeme posypat oreganem, jiným kořením, případně před pečením potřít směsí prolisovaného česneku, soli a oleje.