Pečená hovězí kližka s fazolovými lusky
Pečená hovězí kližka s fazolovými lusky

Vynikající pečená hovězí kližka s fazolovými lusky podávaná například s bramborovou kaší nebo gratinovanými brambory vám bude chutnat.


Potřebný čas: 3 – 3,5 hodiny
Počet porcí: 3


Ingredience receptu

Pečená hovězí kližka

  • 600 g hovězí kližky
  • 2 – 3 lžíce olivového oleje
  • 1 palička česneku
  • několik lístku čerstvého nebo sušeného libečku
  • 1 plátek másla
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Zelené fazolové lusky

  • 3 – 4 hrsti zelených fazolových lusků (nejlépe čerstvé)
  • 3 – 4 lžíce rajčatového pyré
  • 1 hrstka nasekané petrželky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Jak na to

Hovězí kližku omyjeme a důkladně osušíme papírovými utěrkami, poté maso odblaníme a nakrájíme na plátky, které opečeme na rozehřátém pánvi dohněda. Poté přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku. Osolíme, opepříme a přidáme lístky libečku. Podlijeme trochou vody a dáme péct pod pokličkou do trouby na 180°C asi na 2,5 – 3 hodiny. Já pekla v remosce asi 2,5 hodiny. V průběhu pečení maso přeléváme výpekem. Před koncem pečení na plátky masa rozložíme kousíčky másla pro zjemnění.

Asi 15 – 20 minut před koncem připravíme zelené fazolové lusky. Fazolové lusky dáme do pánve a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Jakmile jsou fazolové lusky měkké, osolíme, opepříme a lehce promícháme. Zakápneme olivovým olejem takto dusíme ještě několik minut. Pak přidáme rajčatové pyré, petrželku a opět lehce promícháme a dusíme ještě asi 5 minut.

Podáváme například s bramborovou kaší nebo gratinovanými bramborami.

Rozdělení hovězího masa

Pečená hovězí kližka s fazolovými lusky
Odkazy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *