Další z několika variant karbanátků. Tentokrát však ne z masa a ne smažené! Vyzkoušejte výborné pečené brokolicové karbanátky, které překvapí i masožrouty!


Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na brokolicové karbanátky

  • 350 g brokolice
  • 150 g anglické slaniny nebo jiné uzeniny v celku
  • 2 vejce
  • 2 lžíce tvarohu
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce strouhanky
  • sůl
  • mletý pepř

Jak na to

Syrovou brokolici propláchneme, okapeme a nadrobno pokrájíme nebo rozsekáme v robotu. Uzeninu nakrájíme také na drobno.

Dáme do mísy, přidáme žloutky, tvaroh, prolisovaný česnek, sůl a čerstvě mletý pepř. Vše důkladně promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou.

Z oddělených bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh a ten do směsi opatrně vmícháme.

Plech si vyložíme pečícím papírem a například pomocí lžíce vytvoříme z brokolicové směsi cca 10 placiček resp. brokolicových karbanátek, které nakonec potřeme olejem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme je celkem 30 minut s tím, že po 15 minutách je otočíme.

Brokolicové karbanátky jsou výborné teplé i studené a dají se použít také jako příloha například k masu. V tom případě můžeme vynechat uzeninu.

Pečené brokolicové karbanátky
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *