Piškoty savoiardi

Můžete je také koupit, ale proč si neudělat italské piškoty savoiardi doma? Není na tom nic těžkého. Budou se vám hodit také do skvělého domácího tiramisu.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 25 – 30 piškotů


Ingredience na savoiardi

  • 3 vejce
  • 1 špetka soli
  • 75 g cukru krupice
  • 90 g hladké mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 50 g cukru moučka

Jak na to

Z oddělených bílků, špetky soli a cukru krupice ušleháme tuhý a lesklý sníh. Žloutky lehce prošleháme a pomalu a lehce je vmícháme do sněhu. K této hmotě prosejeme hladkou mouku smíchanou s kukuřičným škrobem a opatrně promícháme tak, aby nám hmota zůstala nadýchaná.

Hotovou směs dáme do cukrářského sáčku s velkou hladkou špičkou a na plechy (2 – 3) vyložené pečícím papírem naneseme jednotlivé piškoty. Tyto posypeme přes malé sítko polovinou cukru moučky a počkáme, až se cukr rozpustí. Pak posypeme zbývající polovinou cukru.

Piškoty pečeme dozlatova v předem vyhřáté troubě na 175 °C po dobu cca 15 minut. Upečené necháme vychladnout například na grilovací mřížce.