Pohankové palačinky s fazolovou náplní

Vyzkoušejte pohankové palačinky s fazolovou náplní, které se hodí k jakékoliv příležitosti a chutnají vážně dobře. Navíc jsou výživné a pohanka je zdravá.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2


Ingredience na pohankové palačinky s fazolovou náplní

  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • 3 lžíce pohankové mouky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička oleje
  • 50 g červených fazolí v plechovce nebo uvařených
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g tvrdého sýru na plátky (Gouda, Eidam)

Jak na to

Rozšleháme si vejce s mlékem a moukou. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme cca lžičku oleje.

Fazolovou náplň připravíme tak, že sterilované fazole rozmixujeme s nakrájeným nebo prolisovaným česnekem. Podle chuti okořeníme. Fazole si také můžeme přes noc namočit a uvařit do měkka místo sterilovaných.

Pánev potřenou olejem rozpálíme, nalijeme těsto a usmažíme palačinky.

Na hotové pohankové palačinky položíme plátky tvrdého sýru, natřeme fazolovou pastu a zarolujeme. Hotovo. Můžeme podávat například se zeleninovým salátem.