Pohankové rizoto

Vyzkoušejte další z několika rizot, tentokrát z pohanky. Toto pohankové rizoto můžete udělat také s kuřecím masem. Je opravdu dobré a pohanka navíc zdravá.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na pohankové rizoto

  • 1 plátek másla
  • 250 g pohanky
  • 100 ml bílého vína
  • 500 ml zeleninového nebo masového vývaru
  • olivový olej
  • 2 velké cibule
  • zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice, brokolice)
  • sůl
  • mletý pepř

Jak na to

Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme pohanku, kterou promícháme tak, aby se všechna zrnka obalila máslem. Pak přidáme víno a za stálého míchání necháme odpařit. Když se víno odpaří, postupně přilíváme horký vývar a pohanku vaříme do změknutí cca 15 minut na skus.

Odstavíme a na pánvi na oleji osmahneme najemno nasekanou cibuli, přisypeme zeleninu podle svého výběru nakrájenou na drobno, kterou restujeme cca 5 – 10 minut. Než přidáme zeleninu, můžeme orestovat kuřecí prsíčka nakrájené na nudličky a mít tak jednoduše pohankové rizoto s kuřecím masem.

Na závěr pohanku promícháme se zeleninou a přidáme máslo. Tím je pohankové rizoto hotové a můžeme podávat.