Kukuřičná krupice neboli polenta na sladko s ovocem je skvělou volbou, jak si udělat dobrý sladký pokrm, na kterém si může pochutnat celá rodina.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na polentu na sladko

  • 150 g kukuřičné krupice (polenta)
  • 150 + 600 ml vody
  • 1 špetka soli
  • 250 g ovoce (hrušky, jablka)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 50 g rozinek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 30 g cukru
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • šťáva z 1 pomeranče

Jak na to

Kukuřičnou krupici dáme do misky nebo kastrolku a zalijeme 150 ml vařící vody. Pak obsah misky dáme do 600 ml studené vody se špetkou soli, rozmícháme a přivedeme k varu. Od této chvíle vaříme za stálého míchání cca 30 minut, dokud nevznikne kaše.

Při vaření kaše si průběžně nachystáme jablka nebo hrušky. Okrouháme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a zakapeme šťávou z citronu. Rozinky namočíme do vody a ořechy nasekáme nadrobno, pokud už nemáme v zásobě. Podle chuti ale můžeme rozinky nebo i oříšky vynechat.

Scezené rozinky přidáme k ovoci a přimícháme uvařenou polentu. Do kaše přimícháme cukr, med, skořici, vanilkový cukr a šťávu z pomeranče. Na závěr vmícháme nasekané ořechy.

Polentu rovnoměrně vylijeme na velký plech, který nejprve vypláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Zchladlou polentu na sladko nakrájíme a můžeme podávat.

Polenta na sladko
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *