Řecký tvarohový koláč

Řecký tvarohový koláč
Řecký tvarohový koláč

Vynikající moučník, ale i úžasný dezert. Určitě tento řecký tvarohový koláč vyzkoušejte! Před podáváním nejlépe vychladit! Tento koláč si na 100% oblíbíte.


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: -


Ingredience na řecký tvarohový koláč

Korpus

  • 250 g dětské krupice
  • 100 g cukru moučky
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 150 g rozpuštěného másla
  • kousek másla na vymazání koláčové formy
  • kokos na vysypání formy

Náplň

  • 400 g měkkého tvarohu
  • 1 zakysaná smetana (cca 200 g)
  • 150 g cukru moučky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce strouhaného kokosu

Posypání

  • cca 100 g nasekaných vlašských ořechů
  • 1/2 balíčku skořicového cukru (cukr smíchaný se skořicí)

Jak na to

Troubu předehřejeme na 175 °C.

V míse smícháme dětskou krupici, cukr moučku, prášek do pečiva, vejce a rozpuštěné, ale ne horké máslo. Vše řádné promícháme a vlijeme do vymazané a kokosem vysypané koláčové formy. Těsto není příliš řídké, takže je potřeba trochu stěrkou rozprostřít. Dáme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut při 175 °C.

Mezitím si připravíme náplň. V míse smícháme tvaroh, smetanu, cukr moučku, vanilkový cukr, 2 žloutky a kokos. Vše řádné promícháme, můžeme i mixérem. Náplň vlijeme na předpečený korpus (tzn. po 20 minutách), posypeme nasekanými vlašskými ořechy, skořicovým cukrem a dáme dopéct ještě na 15 minut.

Hotový řecký tvarohový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat. Může být také hezky vychlazený z lednice.