Ředkvičková polévka

O tom, že jsou ředkvičky zdravé, jste už určitě slyšeli. A o tom, že je ředkvičková polévka vynikající také? Přesvědčte se o této polévce na vlastní chutě.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na ředkvičkovou polévku

  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 svazek ředkviček (cca 8 ředkviček)
  • 1 hrstka mladých ředkvičkových listů
  • 3 brambory (varný typ C)
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na šlehání (ideálně 40 %)
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Jak na to

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme očištěné a opláchnuté nakrájené ředkvičky na tenká půlkolečka. Na mírném ohni je necháme zesklovatět a změknout.

Pak přidáme vybrané, opláchnuté a okapané listy z ředkviček a mícháme, dokud nejsou jakoby zvadlé – cca 3 až 4 minuty. K nim přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Vaříme zhruba 20 minut, aby byly brambory do měkka.

Pak polévku rozmixujte do hladka, přecedíme a dáme zpět do hrnce, ve kterém jsme vařili. Přimícháme smetanu, opepříme, osolíme a chvíli prohřejeme.