Řezy se zakysanou smetanou

Upečte si tyto lahodné řezy se zakysanou smetanou. Navrch je můžete vylepšit strouhanou čokoládou, nebo třeba ovocem podle chuti a želatinou. Jsou skvělé.


Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: -


Ingredience receptu

Korpus

  • 5 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g polohrubé mouky

Krém

  • 2 kelímky zakysané smetany (1 kelímek = cca 200 g)
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 kelímek smetany ke šlehání (1 kelímek = cca 200 g)

Další

  • 100 g čokolády (případně ovoce a želatina)

Jak na to

Vyšleháme si oddělené bílky s cukrem, následně přidáme žloutky a pořádně vyšleháme do pěny. Nakonec přidáme polohrubou mouku a zlehka promícháme. Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

Dáme upéct do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 25 minut. Průběžně však zkontrolujeme.

Upečený korpus necháme vychládnout a zatím si ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem. Do šlehačky přidáme zakysanou smetanu a zamícháme. Takto připravenou hmotu nalijeme na vychladlý korpus a rovnoměrně rozetřeme.

Na povrch nastrouháme nahrubo čokoládu a takto hotové řezy se zakysanou smetanou dáme do lednice důkladně vychladit, aby směs šlehačky a smetany pěkně ztuhla. Další možností je použít na závěr ovoce podle své chuti a zalít želatinou.