Rizoto s kuřecím masem

Každému známý pokrm z rýže vhodný na rychlou teplou večeři. Rizoto s kuřecím masem, hráškem a kukuřicí je snadné a rychlé. Toto je tzv. český způsob rizota.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 400 g dlouhozrnné rýže
  • 1 konzerva hrášku (cca 400g)
  • 1 konzerva kukuřice (cca 400g)
  • 2 lžíce kari koření
  • 3 středně velká kuřecí prsa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Jak na to

Na rizoto je nejlepší použít pánev wok, ale i bez něj to jde. Rýži opláchneme a necháme chvíli okapat.

Mezitím si rozehřeje 1 lžíci olivového oleje ve woku. Přidáme rýži a důkladně promícháme, aby se všechna zrníčka obalila olejem. Pak rýži zalijeme horkou vodou, aby bylo vše ponořené. Osolíme a přivedeme k varu. Pak přidáme kari koření, promícháme a na mírném plameni vaříme cca 15 – 20 minut.

Mezitím si nachystáme kuřecí prsa, které omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na menší kousíčky, osolíme, opepříme a zprudka osmáhneme na rozehřáté pánvi se 2 lžicemi olivového oleje.

Jakmile je rýže al dente (na zkus – ani tvrdá, ani jako bláto), přidáme kuřecí kousky a okapaný hrášek s kukuřicí. Lehce vše promícháme a necháme vařit ještě několik dalších minut, aby se chutě propojily. Podle potřeby podlijeme vodou, tak aby rýže nebyla příliš suchá.