Salát z červené řepy

Salát z červené řepy
Salát z červené řepy

Červená řepa je zdravá, chutná a snadno dostupná surovina. Vyzkoušejte snadný a lahodný salát z červené řepy vhodný k hlavnímu jídlu.


Potřebný čas:2 hodiny
Počet porcí: 2


Ingredience receptu

  • 1 větší červená řepa
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • 1 – 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • sůl
  • pepř

Jak na to

Do většího hrnce dáme vařit omytou červenou řepu dokud nezměkne. Trvá to asi 1,5 – 2 hodiny. Uvařenou řepu necháme vychladnout. Poté řepu očistíme a nahrubo nastrouháme. Můžeme dát na síto a nechat okapat šťávu. Do nastrouhané řepy přidáme prolisovaný česnek, nasekané vlašské ořechy, ochutíme, přidáme smetanu a promícháme. Můžeme také přidat nasekanou petrželku. Dáme vychladit do ledničky a můžeme podávat např. s opečenou bagetkou.

Tip: Vyzkoušejte skvělý burger z červené řepy.