Pokud máte k dispozici škvarky, neváhejte a připravte si tuto pomazánku, která vám v zimním období přijde vhod. Škvarková pomazánka je delikátní pochoutka.


Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 250 g škvarků
  • 3 – 4 vejce
  • 3 kyselé okurky
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl
  • pepř

Jak na to

Škvarky umeleme na strojku a dáme do mísy. Dají se také rozmixovat, ale jistější a lepší je použít mlýnek. Uvařená a zchládlá vejce na tvrdo nastrouháme a přidáme ke škvarkům. Stejně tak nakrájenou na kostičky okurku a cibulku na drobno. Vše smícháme dohromady a přidáme hořčici. Podle chuti škvarkovou pomazánku osolíme a opepříme. Opět důkladně promícháme a necháme v chladu odležet.

Škvarková pomazánka, tak jako každá jiná, je vynikající s čerstvým pečivem, nejlépe však s poctivým čerstvým chlebem.

Škvarková pomazánka
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *