Stejně jako u mnoha jídel, i na šoulet se recepty liší. Jedná se o židovské jídlo, které se připravuje z luštěnin, jako jsou fazole, hrách či kroupy aj.


Potřebný čas: 60 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na šoulet

  • 250 g krup
  • 250 g hrachu
  • 300 g uzeného bůčku bez kosti
  • 3 cibule
  • 6 – 8 stroužků česneku
  • 3 lžíce majoránky
  • 1 lžíce sádla
  • sůl

Jak na to

Propláchnutý hrách i kroupy přes noc namočíme (každé zvlášť) a ve stejné vodě, kterou podle potřeby ještě dolijeme, uvaříme doměkka. Uzený bůček uvaříme v osolené vodě doměkka a nakrájíme na kostičky.

Na pánvi s rozehřátým sádlem orestujeme drobně nakrájenou cibulku dozlatova, odstavíme a promícháme s prolisovaným česnekem a přidáme k hrachu a kroupám.

Vše smícháme dohromady, osolíme, přidáme majoránkou promnutou mezi prsty a připravenou směs nasypeme do lehce vymazaného pekáče.

Dáme 30 minut zapékat do předem vyhřáté trouby na 200 °C.

Šoulet podáváme samotný, například s kyselou okurkou, nebo můžeme podávat také jako přílohu třeba k pečené kachně.

Šoulet
Odkazy
Štítky:                    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *