Špagety aglio olio e peperoncino

Asi jeden z nejrychlejších a nejjednodušších způsobů na pikantní italský pokrm. Špagety aglio olio e peperoncino jsou jednoduše špagety, česnek a chilli.


Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na špagety aglio olio e peperoncino

  • 1 balení špaget
  • 2 – 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 10 – 12 stroužků česneku
  • 1 – 2 chilli papričky
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • sůl
  • nastrouhaný parmezán na posypání

Jak na to

Špagety uvaříme v dobře osolené vodě al dente (1 lžíce soli na 1 l vody, al dente = na skus).

Na rozehřáté pánvi v oleji osmahneme na jemno nasekaný česnek a dáme stranou.

Přihodíme uvařené špagety, nasekané chilli papričky a petrželku. Vše promícháme a podáváme posypané parmezánem.