Jedná se vlastně o takové špagety ala carbonara, jak si jistě všimnete. Špagety po uhlířsku jsou jednoduché, rychlé na přípravu a určitě si pochutnáte.


Potřebný čas: 25 minut
Počet porcí: 4


Ingredience receptu

  • 1 balení špaget (400 g)
  • 4 vejce
  • 100 g parmezánu nebo pecorina
  • 200 g slaniny
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Jak na to

Špagety dáme vařit v osolené vodě tak akorát na skus (Al dente).

Do misky si dáme vejce, nastrouhaný parmezán, opepříme a dohromady ušleháme.

Ná rozpálené pánvi s trochou olivového oleje opražíme slaninu nakrájenou na menší nudličky.

Uvařené a slité špagety vyklopíme na odstavenou pánev s opraženou slaninou, trochu promícháme, zalijeme ušlehanými vejci a opět důkladně promícháme.

Hotové špagety po uhlířsku můžeme ještě na talíři posypat podle chuti parmezánem.

Špagety po uhlířsku
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *