Nahraďte vařené nebo opékané a připravte si jako přílohu vynikající šťouchané brambory. Jedná se o tradiční recept, který je snadný a stojí za to.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na šťouchané brambory

  • 750 g brambor (varný typ C), rané brambory
  • 1 větší cibule
  • 60 g másla (1/4 kostky)
  • 80 – 100 g slaniny v celku
  • cca 100 ml smetany ke šlehání (33%) nebo mléko
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Jak na to

Uvaříme očištěné rané brambory, případně oloupané brambory v osolené vodě do měkka, cca 20 minut. Hotové brambory jen zlehka samotné rozšťouchneme – jeden šťouch, aby se rozpadly, než přidáme další ingredience, které už si před dovařením brambor připravíme.

Slaninu nakrájíme na kostičky nebo na nudličky, cibulku nakrájíme na drobno. Na pánvi s rozehřátým máslem osmahneme slaninu. Po chvilce přidáme cibulku a osmahneme dozlatova. Podle chuti osolíme, opepříme, promíchneme a přidáme k připraveným bramborám.

Zlehka nejprve promícháme a šťouchadlem zašťoucháme tak, abychom získali nanejvýš hrudkovou kaši. Podle potřeby upravíme konzistenci trochou smetany nebo mléka.

Šťouchané brambory
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *