Sušenky z ovesných vloček

Připravte si mlsání třeba k čaji, nebo ke kakau. Tyto domácí sušenky z ovesných vloček jsou nejen moc dobré, ale také mnohem zdravější, než jiné kupované.


Potřebný čas: 45 minut
Počet porcí: -


Ingredience na ovesné sušenky

  • 100 g hrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 50 g cukru
  • 100 g másla
  • 1 – 2 lžíce mléka

Jak na to

Mouku s kypřícím práškem a špetkou soli prosejeme a přidáme jemné ovesné vločky s cukrem.

Sypkou směs dostatečně promícháme a přidáme k ní změklé máslo nakrájené na kousky. Přidáme lžíci mléka a vypracujeme si tužší těsto. Podle potřeby ovlivníme konzistenci ještě trochou mléka.

Hotové těsto na ovesné sušenky dáme mezi dvě potravinové fólie, resp. přeloženou na dvě poloviny a vyválíme si placku o síle cca 3 mm. Vrchní stranu fólie odkryjeme a z placky si vykrojíme kolečka o průměru asi cca 5 cm, která naskládáme na vymazaný, případně pečícím papírem vyložený plech.

Sušenky z ovesných vloček pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 15 až 20 minut.