Tato sýrová omáčka se skvěle hodí například ke kuřecímu masu, ale i brokolici. Snadno můžeme nahradit čedar například nivou. Záleží jen na naší chuti.


Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 2


Ingredience na sýrovou omáčku

  • 20 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 125 g nastrouhaného čedaru
  • sůl

Jak na to

V kastrolu necháme pozvolna rozpustit máslo, zaprášíme moukou a metličkou neustále promícháváme. Jakmile se mouka vstřebá, vaříme ještě asi 2 minuty na nízkém plameni, aby jíška byla světlá. Poté přilijeme mléko a metličkou důkladně prošleháme do zhoustnutí. Přidáme špetku muškátového oříšku a kajenského pepře, promícháme a dáme stranou. Na závěr přihodíme nastrouhaný čedar, přikryjeme pokličkou a necháme sýr zcela rozpustit. Podle chutí můžeme omáčku ještě osolit.

Sýrová omáčka
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *