Tatarák z brambor

Tataráků je mnoho a dělají se snad ze všeho, přesto je mým nejoblíbenějším právě tento tatarák z brambor. „Tatarák“ je diskutabilním názvem, ale je skvělý.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na tatarák z brambor

  • 3 – 4 brambory (varný typ A)
  • 1/2 – 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 1,5 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/2 mleté pálivé papriky
  • 1 lžíce worchestrové omáčky
  • 2 lžičky hořčice
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžíce kečupu (domácí)

Jak na to

Opláchnuté (oloupané) brambory si uvaříme v osolené vodě. Vychladlé brambory (oloupeme) nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme a smícháme vše s nastrouhanými bramborami.

Přidáme 3 – 4 lžíce oleje, vrchovatou lžičku mleté sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, worcestrovou omáčku, hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme kečup podle chuti. Začneme s jednou lžící a raději postupně dochucujeme. Dobře promícháme a hotový tatarák z brambor natíráme například na topinky potřené česnekem.