Tuňáková pomazánka

Vyzkoušená a snadná tuňáková pomazánka, která je například na svačinu s čerstvým tmavým pečivem prostě dokonalá. Určitě tuto pomazánku zkuste.


Potřebný čas: 20 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na tuňákovou pomazánku

  • 125 g másla
  • 185 g tuňáka (1 plechovka)
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1 kyselá okurka
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 vejce

Jak na to

K měkkému máslu přidáme tuňáka i s částí oleje. Přidáme cibuli nakrájenou na jemno, osolíme a opepříme. Okurku buď nakrájíme na drobno, nebo ji nastrouháme na hrubším struhadle. Nakonec přidáme hořčici a případně bylinky podle možností a chuti – například nasekanou pažitku, čerstvou majoránku, nebo petrželku.

Vše dohromady jemně ušleháme a na závěr přidáme na kostičky nakrájené vejce uvařené na tvrdo a lehce promícháme.