Hodí se ke kávě i čaji. Tvarohová bábovka se doma nikdy dlouho neohřeje – prostě zmizí. Dle chuti do ní můžete přidat také rozinky, nebo kousíčky čokolády.


Potřebný čas: 65 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

  • 250 g tvarohu (1,5 %)
  • 250 g cukru krupice
  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 Hera (250 g)
  • 100 g rozinek
  • rum

Jak na to

Část cukru si utřeme s odstátým máslem, přidáme oddělené žloutky a znovu umícháme. Následně přidáme tvaroh a rozmícháme. v jiné nádobě si smícháme dohromady polohrubou mouku, zbytek cukru a kypřicí prášek a přimícháme k ostatním ingrediencím.

Na závěr do těsta jemně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané (třeba kokosem) bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 160 °C na cca 40 – 50 minut. Můžeme ke konci zkusit špejlí. Když se těsto nelepí, je tvarohová bábovka hotová.

Pokud chcete, můžete podle chuti udělat tvarohovou bábovku také s rozinkami, které je dobré den předem namočit do rumu, nebo je rumem zakapat.

Tvarohová bábovka
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *