Tyto tvarohové řezy se doma dlouho neohřejí a nebýt nutnosti vychlazení, tak ani nestihnou zchládnout. Jsou opravdu delikátní, takže je vážně vyzkoušejte!


Potřebný čas: 70 minut
Počet porcí:


Ingredience receptu

Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 4 lžíce dobrého kakaa
  • 300 g másla
  • 2 žloutky
  • 6 – 8 polévkových lžic mléka

Tvarohová náplň

  • 750 g tvarohu (3 vaničky)
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g cukru krupice
  • 3 žloutky
  • 5 bílků
  • 3 – 4 polévkové lžíce rumu
  • citronová kůra

Jak na to

Prosítou mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem. Přidáme změklé máslo, žloutky (bílky zatím dáme do lednice) a mléko. Rukama důkladně vypracujeme těsto a to rozdělíme na dvě poloviny. Obě zabalíme do fólie a jednu dáme do mrazničky, druhou do chladu.

Než se těsto odleží a jedna polovina ztuhne, připravíme si tvarohovou náplň. V míse smícháme tvaroh, vanilkový cukr, žloutky, rum a nastrouhanou citronovou kůru z citronu. Celkem z pěti bílků (2 odložené dříve a 3 další) se špetkou soli si ušleháme sníh a ten zlehka vmícháme do tvarohové náplně.

Vytáhneme obě těsta a to, které bylo v chladničce rozválíme na plech – není nutné vymazávat.

Na těsto na plechu natřeme rovnoměrně tvarohovou náplň a na ni nastrouháme na hrubém struhadle těsto vytažené z mrazáku.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C zhruba 30 minut. Pak troubu vypneme a ještě 5 – 10 minut necháme před vytažením dojít. Pak dáme do chladu alespoň přes noc.

Tvarohové řezy
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *