Vaječná omeleta

Vaječná omeleta s čerstvým pečivem a zeleninou je vynikající třeba na rychlou a přitom sytou večeři. Základem omelety jsou čerstvá vejce pokojové teploty.


Potřebný čas: 10 minut
Počet porcí: 1


Ingredience na vaječnou omeletu

  • 3 velká čerstvá vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 plátek másla
  • 1,5 lžíce strouhaného čedaru (není nutné)

Jak na to

Vejce rozklepneme do mísy, osolíme, opepříme a jen lehce vidličkou promícháme. Nešleháme moc, protože omeleta by pak nebyla nadýchaná.

Předehřejeme si menší pánev, na které necháme rozpustit plátek másla. Přilijeme vajíčka, zakroužíme pánví (tou na sporáku), aby se vajíčka rozlila po celé ploše. Opékáme na mírném ohni jen několik málo minut.

Omeleta má být propečená jen zespodu lehce dozlatova a na povrchu krémová. Jakmile je omeleta hotová, přeložíme ji napůl a přesuneme na talíř.

Pokud chceme použít strouhaný čedar, tak sýr přidáme v momentě, když je omeleta na půl hotová. Poté omeletu dopečeme, přehneme napůl a přesuneme na talíř.