Vepřové kotlety na smetaně

Známý a jednoduchý způsob, jak na vepřové kotlety na smetaně, navíc s kapary. Podáváme například s rýží, nebo vařenými bramborami. Určitě recept zkuste.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na vepřové kotlety na smetaně

  • 4 vepřové kotlety
  • sůl
  • hladká mouka na obalení
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 cibule
  • kousek citrónové kůry
  • 125 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 – 2 lžíce sterilovaných kaparů

Jak na to

Připravené vepřové kotlety na jejich koncích špičkou ostrého nože trošku nařízneme, lehce naklepeme, dostatečně osolíme a obalíme je v hladké mouce.

Na pánvi si rozehřejeme olej a z obou stran je zprudka opečeme z obou stran, z každé cca minutu, aby byly dozlatova.

Opečené kotlety vytáhneme stranou a po obou stranách je potřeme hořčicí.

Na zbylém oleji si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova a kotlety vložíme zpět k cibulce. K nim přidáme kousek opláchnuté citrónové kůry, podlijeme horkou vodou, aby kotlety byly v ní tak tak potopené, a dusíme je doměkka.

Hotové vepřové kotlety vytáhneme stranou a zbylou šťávu zahustíme kysanou smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku.

Nakonec přidáme rozsekané sterilované kapary a chvíli povaříme.

Vepřové kotlety na smetaně podáváme například s rýží, nebo vařenými bramborami.