Vepřové kotlety na žampionech

Připravte si tyto chutné vepřové kotlety na žampionech s rýží nebo bramborami. Snadný recept pro všechny, kdo rád chuť a vůni žampionů.


Potřebný čas: 50 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na vepřové kotlety

  • 4 vepřové kotlety
  • 2 lžíce oleje
  • 1 větší cibule
  • 250 g čerstvých žampionů
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • sůl
  • mletý pepř
  • menší kousek másla

Jak na to

Vepřové kotlety omyjeme a řádně osušíme. Po okrajích nařízneme, aby se při opečení nekroutily. Jednotlivé kotlety osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

Cibulku nakrájíme najemno a osmahneme na rozehřáté pánvi na oleji dozlatova. Přidáme připravené vepřové kotlety a necháme je z obou stran zatáhnout. Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a necháme chvíli restovat. Vše podle potřeby zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a vaříme doměkka, cca 30 minut. Na závěr přidáme kousek másla na zjemnění.

Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.