Vynikající, klasické výpečky z vepřové plece například s dušeným hlávkovým zelím a domácím houskovým, nebo bramborovým knedlíkem potěší každý hladový krk.


Potřebný čas: 100 minut
Počet porcí: 4 – 6


Ingredience na vepřové výpečky

  • 750 g vepřové plece
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 8 kuliček nového koření
  • 1 špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • 2 špetky sušeného tymiánu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 1 lžíce oleje

Jak na to

Omyté a osušené vepřové maso zbavíme přebytečného tuku a blan a nakrájíme na kostky.

Cibuli si nakrájíme nahrubo (na půlměsíčky, které rozdrobíme na jednotlivé kousky), česnek na tenká kolečka a kuličky nového koření rozdrtíme v hmoždíři najemno.

Kostky vepřového masa důkladně promícháme se všemi ingrediencemi a rovnoměrně rozprostřeme do pekáčku, který dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C.

Po půl hodině, resp. ve chvíli, kdy už má maso zlatavou barvu, vše promícháme a pečeme bez zakrytí. Následně promícháváme každých cca 7 minut, dokud není maso měkké – za další cca hodinu. Podle potřeby můžeme podlít trochou horké vody, ale jen tak, aby šťáva byla na dně.

Vepřové výpečky z plece podáváme se dušeným zelím a bramborovým, nebo houskovým knedlíkem.

Výpečky z vepřové plece
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *