Zapečené kuřecí maso s rýží a zeleninou

Další jednoduchý, rychlý a chutný pokrm – zapečené kuřecí maso s rýží a zeleninou. Výborné například se zeleninovým salátem. Vyzkoušejte tento dobrý recept.


Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 2 – 3


Ingredience na zapečené kuřecí maso s rýží a zeleninou

  • 2 kuřecí prsíčka
  • 1 červená nebo bílá cibule
  • 2 žluté papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g dlouhozrnné rýže
  • 400 g krájených rajčat z plechovky
  • 300 ml kuřecího vývaru

Jak na to

Nakrájíme si na drobno cibuli a papriku na proužky. Kuřecí prsíčka si nakrájíme na menší kousky, nebo na nudličky a v rozpálené pánvi je na olivovém oleji zprudka opečeme dozlatova a dáme je stranou.

V pánvi od kuřecího masa krátce, cca 3 minuty, orestujeme cibulku s paprikou a přidáme rozmačkaný česnek, se kterým promícháme a minutu ještě restujeme.

Vmícháme propláchnutou rýži, kterou 2 – 3 minuty jen tak promícháme na pánvi, než začne hnědnout, a pak přidáme rajčata, kuřecí maso a vývar – ten můžeme dolívat postupně. Zvýšíme plamen a za občasného míchání přivedeme k varu.

Na závěr dáme pánev ještě na 20 minut zapéct do předem vyhřáté trouby na 180 °C.