Zapečené špecle se špenátem

Připravte si domácí zapečené špecle se špenátem. Jedná se o lehký a chutný pokrm, který vám bude chutnat. Zkuste tento ověřený recept.


Potřebný čas: 35 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na zapečené špecle

Špecle

  • 400 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 125 ml mléka
  • 1 plátek másla
  • sůl

Špenát

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g listového špenátu
  • 100 ml smetany na vaření (12%)
  • sůl

Ostatní

  • 100 – 150 g tvrdého sýru (Eidam, Gouda)

Jak na to

Nejprve si připravíme samotné špecle. Mouku, vejce, mléko a sůl vymícháme do hladkého těsta. Dáme si vařit vodu a osolíme ji.

Do vroucí vody přes hrubší cedník prolisujeme těsto, nebo ho natrháme lžičkou. Když špecle vyplavou, vyjmeme je a dáme na chvilku do druhého hrnce se studenou vodou. Pak špecle přecedíme a máslem promastíme.

Na pánvi osmahneme na troše oleje nadrobno nakrájenou cibulku a po chvilce k ní přidáme zapěnit nadrobno posekaný česnek. Po chvilce přidáme pokrájený, vřelou vodou spařený špenát. Přilijeme smetanu, osolíme a vše krátce podusíme.

Nakonec špenát promícháme s uvařenými špeclemi, dáme vše do lehce vymazané zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby (160 °C) na 20 minut.