Velice jednoduchý a chutný recept na zapečený chřest posypaný parmezánem. Můžete si dát jako hlavní jídlo, ale hodí se skvěle i jako příloha k masu.


Potřebný čas: 30 minut
Počet porcí: 2 – 4


Ingredience na zapečený chřest

  • 12 kusů chřestu
  • 12 stroužků česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 hrstka tymiánu

Jak na to

Jednotlivé výhonky chřestu opláchneme, odkrájíme tvrdé konce (zhruba 2,5 cm) a takto připravený chřest naskládáme do pekáčku společně se stroužky česneku, které pokrájíme na půlky. Rovnoměrně zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C zhruba na 20 minut. Po 10 minutách chřest v pekáčku otočíme. Chvíli před vytažením z trouby posypeme najemno nastrouhaným parmezánem.

Zapečený chřest se hodí jako hlavní lehké jídlo s další přílohou, nebo jako příloha třeba k pečenému masu.

Zapečený chřest
Odkazy
Štítky:            

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *