Zapékané kuřecí maso se žampiony

Zapékané kuřecí maso se žampiony
Zapékané kuřecí maso se žampiony

Zapékané kuřecí maso se žampiony se hodí na oběd i na večeři v kombinaci s nějakou polévkou, klidně třeba houbovou. Zkuste fajn kombinaci kuřecího a hub.


Potřebný čas:40 minut
Počet porcí: 6


Ingredience na zapékané kuřecí maso

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 10 čerstvých žampionů
  • 100 – 150 ml zakysané smetany
  • 50 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 2 lžíce olivového oleje

Jak na to

Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a dáme vařit. Po uvaření necháme kuřecí prsa vychladnout a natrháme je podélně na menší kousíčky.

Na rozehřáté pánvi osmahneme najemno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony restujeme do měkka. Ke směsi přidáme natrhané kuřecí maso, promícháme a podle chutí osolíme a opepříme. Na závěr přidáme zakysanou smetanu a promícháme.

Směs rozdělíme do menších zapékacích misek podle porcí, každou porci posypeme strouhaným sýrem, přiklopíme poklicí (nebo alobalem) a dáme zapéct na 10 minut do předehřáté trouby na 180 °C.