Kuchyně

Kuchyňské linky zařízené ve skandinávském stylu jsou u nás stále populárnější. Žádný jiný styl nás v poslední době tolik neoslovil, jako právě ten inspirovaný severským bydlením. Není se čemu divit – všichni toužíme po útulně zařízeném domově, kde se cítíme příjemně a kde chceme trávit čas. Pojďte společně s námi objevit kouzlo kuchyně ve skandinávském stylu!

Kuchyňské linky ve skandinávském stylu mají šmrnc

Když se řekne skandinávský styl, většina z nás se v myšlenkách přenese kamsi na sever, kde bydlení vládne minimalismus okořeněný čistými liniemi, kde nechybí vůně dřeva ani pastelové barvy a kde je zkrátka ono pověstné teplo domova. Přesně takové jsou kuchyňské linky zařízené ve skandinávském stylu, který nevoní jen přírodními materiály, ale i nostalgií. Chcete-li si zařídit kuchyni inspirovanou životem na severu, měli byste vědět, jaké dominantní prvky v ní hrají hlavní roli.

Co je základem kuchyňské linky, která jako by z oka vypadla severskému bydlení?

Možná si nyní pohráváte s otázkou, co je základem takto zařízené kuchyňské linky, která vás dokáže okamžitě přenést do nějaké malebné severské vesničky, kde lidé žijí útulně, ale přitom tak krásně nekomplikovaně? Chcete znát tajemství skandinávského stylu, kterému dominuje dřevo, hřejivé barvy a jednoduchý design?

Už možná tušíte, že jednu z hlavních rolí zde mají přírodní materiály v čele se dřevem – ideálně masivem. Už samotná masivní kuchyňská linka působí velmi přitažlivě, slibuje odolnost i výdrž a vy ihned získáte pocit, že se na ni můžete kdykoli spolehnout. Dřevo se však nemusí nutně odrazit pouze na kuchyňské lince, žádoucí jsou i dřevěné podlahy, které danému celku dodají ten správný šmrnc. Co se barev týče, velmi časté jsou bílé kuchyňské linky, které působí tak čistě, nadčasově a útulně, že jim zkrátka nelze odolat. A jaké zvolit dispoziční uspořádání? Rovnou kuchyňkou linkou nic nezkazíte, pokud vám to však prostor dovolí, určitě popřemýšlejte i o rohové kuchyni.

Nezapomínejte i na jiné barvy

V kuchyni inspirované skandinávským stylem s vůní severu samozřejmě nemusí hrát prim pouze bílá. Každá přírodní barva zde má své místo, zvláště pak pastelové odstíny. Nebojte se proto kuchyni oživit třeba barevnými spotřebiči a doplňky, které se postarají o onu pověstnou třešničku na dortu. Zapomenout nesmíme ani na dostatečné osvětlení – seveřané především v zimních měsících bojují s nedostatkem přírodního světla, které musí nahradit světlem umělým. Součástí kuchyňské linky by proto mělo být kvalitní osvětlení, které zajistí, že na svou práci uvidíte.

Objevte kouzlo kuchyňské linky ve skandinávském stylu: voní dřevem a nostalgií!
Odkazy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *