Hamburger je tradiční americké jídlo, které se ale dá připravit na stovky různých způsobů. Dneska si připravíme hamburger z hovězího s bazalkovým máslem a roztaveným ementálem. Ingredience 750-1000 gramů hovězího masa (poměr masa a tuku 80:20) pravé máslo lístky čerstvé
Hovězí steak
K tomuto receptu není co dodat. Prostě dobře udělaný hovězí steak nepotřebuje ani mnoho ingrediencí, ani žádný komentář. Pusťte se do dobrých steaků. Potřebný čas: 15 minut + cca hodina na odležení Počet porcí: 2 Ingredience na hovězí steak 400
Zapečená cuketa s mletým masem
Máte spoustu cuket a už nevíte, co s nimi, nebo jste na cuketu prostě dostali chuť? Co tahle vynikající zapečená cuketa s mletým masem? Vyzkoušený recept. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: 4 Ingredience na zapečenou cuketu 2 větší cukety
Hovězí stroganov
Tradiční jídlo z ruské kuchyně, jehož název je odvozen od kupecké rodiny z Novgorodu. Hovězí stroganov je výborný nejen ze svíčkové, ale i plece či roštěné. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: 4 Ingredience na stroganov 500 g hovězí svíčkové
Španělský ptáček
Jedná se o klasiku a španělský ptáček je prostě závitek hovězího masa plněný slaninou, vejcem, uzeninou a okurkou. Ten mix chutí má prostě své kouzlo. Potřebný čas: 75 minut až 2,5 hodiny Počet porcí: 4 Ingredience na španělské ptáčky Na
Dušené hovězí se zeleninou
Výborný recept, jak naložit s hovězí kližkou, nebo zadním. Dušené hovězí se zeleninou se hodí na skvělý nedělní oběd. Tento způsob přípravy si oblíbíte. Potřebný čas: 2 hodiny 45 minut Počet porcí: 4 Ingredience na dušené hovězí se zeleninou 800
Tatarský biftek podle Zdeňka
Je-li tatarák vaší oblíbenou delikatesou, pak zkuste tento recept na tatarský biftek podle Zdeňka. Já ho sice nejedla, ale prý byl tento tatarák výborný! Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience na tatarský biftek 400 g hovězí svíčkové nebo
Hovězí roštěná s cibulovou omáčkou
Takto připravená, výborná hovězí roštěná s cibulovou omáčkou a vařenými nebo opékanými bramborami se na stole neztratí ani při slavnostnější příležitosti. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 4 Ingredience na hovězí roštěnou s cibulovou omáčkou 700 g hovězí roštěné sůl
Hovězí na houbách
Máte rádi hovězí maso, houby a houbařská sezóna je v plném proudu? Pak recept na hovězí na houbách je přesně pro vás. Udělejte si vynikající nedělní oběd. Potřebný čas: 100 minut Počet porcí: 4 Ingredience na hovězí na houbách 750
Hovězí po burgundsku
Tradiční jídlo francouzské kuchyně z hovězího masa, které se připravuje dlouhým dušením. Hovězí po burgundsku (Boeuf bourguignon) si rozhodně udělejte. Potřebný čas: 120 minut Počet porcí: 4 Ingredience na hovězí po burgundsku 600 g hovězího zadního 6 cibulí 3 mrkve