Jednoduché rizoto s vepřovým masem přijde vhod na oběd i večeři. Podávané ideálně s kyselou okurkou a podle chuti posypané nastrouhaným tvrdým sýrem. Potřebný čas: 90 minut Počet porcí: 4 Ingredience na vepřové rizoto 400 g vepřového masa (např. kotlety)
Rýžová kaše
Rýžová kaše se hodí nejen na sladký oběd nebo večeři, ale také jako dobrá snídaně nebo svačina za tepla i za studena. Posypat ji můžeme kakaem či skořicí. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 2 Ingredience na rýžovou kaši 120
Rýžový nákyp se švestkami
Klasický rýžový pokrm. Navíc nákyp můžete udělat opravdu s jakýmkoliv ovocem. Zkuste třeba rýžový nákyp se švestkami, meruňkami, jablky, nebo hruškami. Potřebný čas: 75 minut Počet porcí: 4 Ingredience na rýžový nákyp 350 g kulatozrnné rýže (Arborio) 0,8 – 1
Krémová mléčná rýže
Samozřejmě, že je lepší, než kupovaná. Tato krémová mléčná rýže, kterou si můžete udělat doma, je skvělá teplá i studená, třeba s ovocem či skořicí. Potřebný čas: 70 minut Počet porcí: 2 – 4 Ingredience na krémovou mléčnou rýži 120
Houbové rizoto
Připravte si rychlou a dobrou večeři například po úspěšném houbaření. Není nad houbové rizoto z čerstvých hub, ale ani ze sušených není vůbec špatné. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience na houbové rizoto 1 hrst sušených hub (případně
Zapečené kuřecí maso s rýží a zeleninou
Další jednoduchý, rychlý a chutný pokrm – zapečené kuřecí maso s rýží a zeleninou. Výborné například se zeleninovým salátem. Vyzkoušejte tento dobrý recept. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 2 – 3 Ingredience na zapečené kuřecí maso s rýží a
Rizoto s kuřecím masem
Každému známý pokrm z rýže vhodný na rychlou teplou večeři. Rizoto s kuřecím masem, hráškem a kukuřicí je snadné a rychlé. Toto je tzv. český způsob rizota. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 400 g dlouhozrnné rýže
Rýžový nákyp
Velice oblíbený sladký pokrm nejen mezi dospělými, ale také mezi dětmi. Udělejte vynikající rýžový nákyp s čerstvým sezónním ovocem, případně kompotovaným. Potřebný čas: 80 minut Počet porcí: 4 Ingredience receptu 350 g kulatozrnné rýže 700 ml mléka 150 g cukru
Italské špenátové rizoto s kuřecím masem
To české rizoto zná jistě každý, ale už jste měli italské špenátové rizoto s kuřecím masem tak, jak by mělo být? Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: 2 Ingredience receptu Risotto – základ 150 g rýže na risotto (Arborio) 30