Není nad poctivou domácí výrobu a jinak tomu není ani u jogurtu. Proč si neudělat také skvělý domácí jogurt, když je to tak snadné a výsledek stojí za to? Potřebný čas:10 minut + 12 hodin odležení a chlazení Počet porcí:
Křen s jablky
Připravte si klidně i do zásoby křen s jablky, který se skvěle hodí k pečenému masu a uzenině. Domácí jablečný křen můžete sterilovat a udělat si zásobu. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: – Ingredience na jablečný křen 200 g
Utopenci s cibulí
Utopenci s cibulí, tak jako mnoho dalších lahůdek, jsou nejlepší domácí. Připravte si utopence sami podle tohoto receptu. Kvalitní uzenina je základ. Potřebný čas: 30 minut + 7 dnů na uležení Počet porcí: 8 – 1x 4 l sklenice Ingredience
Tatarák z lososa
Tatarák z lososa je ideální pochoutkou například při nějaké party nebo oslavě. Připravte vynikající tataráček a potěšte tak všechny, kdo má rád lososa. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 4 Ingredience na tatarák z lososa 650 g filet z čerstvého
Játrová paštika
Samozřejmě, že nejlepší játrová paštika je ta poctivá, domácí. Připravte si sami vynikající paštiku, která je s čerstvým pečivem vynikající lahůdkou. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 6 Ingredience na játrovou paštiku 500 g jater (kuřecí, husí, nebo králičí) 100
Tatarák z brambor
Tataráků je mnoho a dělají se snad ze všeho, přesto je mým nejoblíbenějším právě tento tatarák z brambor. “Tatarák” je diskutabilním názvem, ale je skvělý. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: 4 Ingredience na tatarák z brambor 3 – 4
Sýrová roláda
Výborná sýrová roláda se skvěle hodí například na oslavy a slavnostní chvíle. Na stole se rozhodně neztratí – spíš jen rychle zmizí. Zkuste tento recept. Potřebný čas: 70 minut Počet porcí: – Ingredience na sýrovou roládu 400 g tvrdého sýru
Langoše z jogurtu
Tyto placky z kynutého těsta pochází původně z Maďarska a dělaly se u plamene (láng), takže proto langoše. Zkuste tento recept na kynuté langoše z jogurtu. Potřebný čas: 45 minut Počet porcí: 4 Ingredience na langoše z jogurtu 250 ml
Tatarský biftek podle Zdeňka
Je-li tatarák vaší oblíbenou delikatesou, pak zkuste tento recept na tatarský biftek podle Zdeňka. Já ho sice nejedla, ale prý byl tento tatarák výborný! Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience na tatarský biftek 400 g hovězí svíčkové nebo
Šneci z listového těsta
Pokud rádi mlsáte slané, tak šneci z listového těsta vám rozhodně nebudou cizí. Navíc si také můžete listové těsto velice jednoduše připravit sami doma. Potřebný čas: 45 minut Počet porcí: – Ingredience na šneky z listového těsta 500 g listového