Tatarák z lososa je ideální pochoutkou například při nějaké party nebo oslavě. Připravte vynikající tataráček a potěšte tak všechny, kdo má rád lososa.
Potřebný čas: 40 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na tatarák z lososa
- 650 g filet z čerstvého lososa bez kůže a kostí
- 1,5 lžíce olivového oleje
- 2 menší cibule (může být červená i bílá)
- 1 lžička nasekaného čerstvého zázvoru
- 2 lžíce sójové omáčky
- šťáva z 1 citronu
- pár kapek chilli omáčky
- sůl
- mletý pepř
Jak na to
Filet z lososa nakrájíme na menší kousky a ty pak nasekáme nožem. Takto nasekaného lososa dáme do misky, ve kterém budeme vše míchat a zalijeme olivovým olejem. Přidáme hodně na jemno nasekanou cibuli, nasekaný čerstvý zázvor, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Vše lžičkou promícháme a můžeme ještě dochutit několika kapkami chilli omáčky.
Necháme odstát cca 30 minut, aby se všechny chutě spojily, a můžeme podávat např. s opečenou bílou bagetou.
Tatarák z lososa
Odkazy