Pokud rádi maso a jste milovníci hub, pak vám bude vepřová krkovice na houbách nepochybně chutnat. Neváhejte a využijte voňavé čerstvé houby v kuchyni.
Potřebný čas: 75 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na vepřovou krkovici
- 4 plátky vepřové krkovičky
- sůl
- mletý pepř
- slunečnicový olej
- cca 200 g čerstvých hub (hříbky, lišky, smrže,…)
- 4 lžíce másla
- drcený kmín
- 1 kelímek smetany ke šlehání (cca 200 g)
Jak na to
Jednotlivé plátky vepřové krkovičky naklepeme, konce špičkou nože trochu nařízneme, osolíme a opepříme. Pokud máme prostor, necháme krkovičku přes noc odležet v oleji.
Na rozpáleném másle po obou stranách maso krátce opečeme, aby se zatáhlo – stačí minuta z každé strany. Následně podlijeme trochou horké vody a dusíme pod poklicí zhruba 1 hodinu.
Vepřové maso zhruba každých 15 minut otočíme a podle potřeby podlijeme horkou vodou.
Zhruba po 20 minutách dušení přidáme nakrájené čerstvé houby, případně sušené, které jsme si namočily předem do vody. Osolíme, opepříme a přidáme trochu kmínu. Houby s masem dusíme do změknutí masa.
Měkkou vepřovou krkovičku dáme stranou a houby se šťávou zalijeme smetanou ke šlehání. Provaříme tak 7 minut. Maso dáme zpět, prohřejeme a můžeme podávat například s vařenou rýží.