Připravte se na zimu a vyzbrojte se vitamíny, které v sobě má zelí a křen. Toto vynikající nakládané zelí s křenem se hodí třeba k hlavním jídlům s masem. Potřebný čas: 30 minut + 14 dnů nakládání Počet porcí: 6
Celerové placičky
Připravte si tyto chutné celerové placičky. Dají se jíst samotné, nebo vhodně použít také jako příloha například k vepřovému masu. Určitě je zkuste. Potřebný čas: 30 minut Počet porcí: 4 Ingredience na celerové placičky 1 větší bulva celeru 120 g
Brokolicové placičky
Pečené brokolicové placičky se skvěle hodí jako hlavní jídlo například s bramborami, ale také jako příloha nebo doplněk k nějakému masu či omáčce. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience na brokolicové placičky 500 g brokolice 1 velké vejce
Bramborové krokety
Pokud preferujete přílohy z brambor, nebo děláte něco, k čemu se prostě jen hodí, zkuste sem tam tyto bramborové krokety, které jsou příjemnou změnou. Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 4 – 6 Ingredience na bramborové krokety 500 g brambor
Bramborové placky
Pokud preferujete přílohy z brambor, pak bramborové placky jsou příjemnou změnou a skvěle se hodí například k různým masovým směsím, omáčkám i zelenině. Potřebný čas: 15 minut Počet porcí: 4 Ingredience na bramborové placky 1 velká brambora 65 g polohrubé
Vejce na měkko
Způsobů na zaručeně dobré vejce na měkko nalezneme mnoho. Vařit postupně, nebo vhodit rovnou do vařící vody? Zkuste tento recept a napište, jak se povedlo. Potřebný čas: 10 minut Počet porcí: – Ingredience na vejce na měkko vejce sůl mletý
Bramborové špecle
Bramborové špecle jsou vynikající bramborovou přílohou k dušenému masu s omáčkou, nebo třeba jen tak samotné se sýrovou omáčkou. Vyzkoušejte tento recept. Potřebný čas: 20 minut Počet porcí: 4 Ingredience na bramborové špecle 350 g brambor (varný typ C) 3
Zapečené brambory se smetanou
Zapečené brambory se smetanou jsou vynikající samotné jako hlavní jídlo, ale poslouží také velice dobře jako bramborová příloha k masu. Potřebný čas: 65 minut Počet porcí: 2 – 4 Ingredience na zapečené brambory 600 g brambor (Varný typ A/B) 250
Domácí špecle
Spätzle neboli špecle jsou v podstatě zavařené noky, které se dají použít jako základ jiného pokrmu, nebo jako příloha. Vyzkoušejte domácí špecle i vy. Potřebný čas: 20 minut Počet porcí: 4 Ingredience na špecle 400 g hladké mouky 4 vejce
Jáhlové knedlíky
Z jáhel se toho dá udělat víc, než jste si možná mysleli. Tak třeba tyto jáhlové knedlíky, případně knedličky nebo noky, které se dají také plnit. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: 4 Ingredience na jáhlové knedlíky 1 hrnek jáhel