Způsobů na zaručeně dobré vejce na měkko nalezneme mnoho. Vařit postupně, nebo vhodit rovnou do vařící vody? Zkuste tento recept a napište, jak se povedlo.


Potřebný čas: 10 minut
Počet porcí:


Ingredience na vejce na měkko

  • vejce
  • sůl
  • mletý pepř

Jak na to

Vejce vložíme do studené vody, které nemusí být zbytečně moc (podle počtu vajec). Zprudka uvedeme do varu a ve chvíli, kdy voda začne vařit – bublat, stáhneme plamen a počkáme 1,5 minuty. Pak vejce ihned zchladíme pod studenou vodou tak, aby bylo možné držet v ruce a oloupat.

Vejce na měkko podáváme se solí a čerstvě mletým pepřem.

Vejce na měkko
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *