Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi velice oblíbené zákusky, po kterých se mohou nejen děti utlouci. Zkuste tento vynikající recept na věnečky.
Potřebný čas:80 minut
Počet porcí: 20 kusů
Ingredience na věnečky
Těsto
- 250 ml vody
- 100 g Hery
- 220 g hladké mouky
- 1 špetka soli
- 5 vajec
Krém
- 2 sáčky vanilkového pudingu
- 500 ml polotučného mléka
- 120 g cukru krupice
- 150 g másla
Jak na to
Nejdříve si nachystáme těsto. Do kastrolu dáme vodu s Herou a postupně přivedeme k varu. Jakmile se Hera rozpustí, přidáme mouku a špetku soli. Vytvoří se těsto s konzistencí kaše. Ztlumíme sporák a mícháme do konzistence tuhého těsta cca 5 minut, které se odlepuje ode dne kastrolu.
Takto nachystané těsto dáme do mixéru a šleháme do zchladnutí 10 – 15 minut. Poté postupně přidáme vejce a ušleháme.
Těsto dáme do cukrářského sáčku a stříkáme věnečky na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C zhruba po dobu 30 minut. Po upečení necháme věnečky vychladnout a rozřízneme.
Na krém si nejdříve nachystáme vanilkový puding ze dvou sáčků pudingu, 500 ml mléka a cukru. Hotový puding dáme do mixéru a šleháme do zchladnutí, cca 15 minut. Pak přidáme změklé máslo a vyšleháme.
Rozříznuté věnečky naplníme krémem a uskladníme v ledničce. Před podáváním je pocukrujeme moučkovým cukrem přes sítko.