Věnečky z odpalovaného těsta
Věnečky z odpalovaného těsta

Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi velice oblíbené zákusky, po kterých se mohou nejen děti utlouci. Zkuste tento vynikající recept na věnečky.


Potřebný čas:80 minut
Počet porcí: 20 kusů


Ingredience na věnečky

Těsto

  • 250 ml vody
  • 100 g Hery
  • 220 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 5 vajec

Krém

  • 2 sáčky vanilkového pudingu
  • 500 ml polotučného mléka
  • 120 g cukru krupice
  • 150 g másla

Jak na to

Nejdříve si nachystáme těsto. Do kastrolu dáme vodu s Herou a postupně přivedeme k varu. Jakmile se Hera rozpustí, přidáme mouku a špetku soli. Vytvoří se těsto s konzistencí kaše. Ztlumíme sporák a mícháme do konzistence tuhého těsta cca 5 minut, které se odlepuje ode dne kastrolu.

Takto nachystané těsto dáme do mixéru a šleháme do zchladnutí 10 – 15 minut. Poté postupně přidáme vejce a ušleháme.

Těsto dáme do cukrářského sáčku a stříkáme věnečky na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C zhruba po dobu 30 minut. Po upečení necháme věnečky vychladnout a rozřízneme.

Na krém si nejdříve nachystáme vanilkový puding ze dvou sáčků pudingu, 500 ml mléka a cukru. Hotový puding dáme do mixéru a šleháme do zchladnutí, cca 15 minut. Pak přidáme změklé máslo a vyšleháme.

Rozříznuté věnečky naplníme krémem a uskladníme v ledničce. Před podáváním je pocukrujeme moučkovým cukrem přes sítko.

Věnečky z odpalovaného těsta
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *