Limetková omáčka se skvěle hodí například na přelití palačinek, lívanců, nebo jiných dobrot. S malou úpravou se dobře hodí také třeba ke kuřecímu masu. Potřebný čas: 15 minut Počet porcí: 4 Ingredience na limetkovou omáčku 125 ml limetkové šťávy (cca
Marináda na kuřecí maso
Udělejte si kuřecí maso zase o něco lépe a chutněji. Stačí k tomu tato marináda na kuřecí maso. Určitě vyzkoušejte, ať už budete péct nebo grilovat. Potřebný čas: 15 minut Počet porcí: – Ingredience na marinádu 2 lžíce vody 2
Sýrová omáčka s kuřecím masem a brokolicí
Potřebný čas: 20 minut Počet porcí: 4 Ingredience na sýrovou omáčku 1 cibule 200 g kuřecího masa 100 ml vody nebo kuřecího vývaru 1 brokolice 200 ml smetany na vaření nebo plnotučného mléka 2 čtverečky taveného sýra 100 g nivy
Sladká chilli omáčka
Pokud nemusíte zrovna pálivější a pikantnější omáčky, pak právě pro vás je tato odlehčená sladká chilli omáčka, která se připravuje za studena. Potřebný čas: 10 minut Počet porcí: cca 200 ml Ingredience na sladkou chilli omáčku 4 čerstvé chilli papričky
Chilli omáčka
Nejlepší je prostě domácí. Tato pikantně pálivá chilli omáčka se stane nepostradatelnou u pečeného či grilovaného masa, ale i na dochucení dalších dobrot. Potřebný čas: 15 minut + vychladnutí Počet porcí: cca 200 ml Ingredience na chilli omáčku 15 čerstvých
Jogurtový dresink
Velice snadný jogurtový dresink, který se hodí jak do salátu, tak třeba ke kuřecímu masu. Podle chuti si můžete dresink libovolně vylepšit kořením. Potřebný čas: 10 minut Počet porcí: 4 Ingredience na jogurtový dresink 400 ml bílého hustého jogurtu šťáva
Citronová omáčka
Delikátní citronová omáčka, kterou můžete využít třeba k lívancům nebo palačinkám, ale s malou obměnou i ke kuřecímu masu. Určitě tuto omáčku zkuste. Potřebný čas: 15 minut Počet porcí: 4 Ingredience na citronovou omáčku 125 ml citronové šťávy nastrouhaná kůra
Sýrová omáčka
Tato sýrová omáčka se skvěle hodí například ke kuřecímu masu, ale i brokolici. Snadno můžeme nahradit čedar například nivou. Záleží jen na naší chuti. Potřebný čas: 15 minut Počet porcí: 2 Ingredience na sýrovou omáčku 20 g másla 20 g
Domácí ajvar
Ajvar je čalamáda, připravená z lilků, červených paprik, česneku a chilli. Ajvar pochází ze srbské kuchyně, a je známý také pod názvem “srbský salát”. Potřebný čas: cca 2 hodiny Počet porcí: cca 8 malých sklenic Ingredience na ajvar 2 střední
Domácí kečup
Samozřejmě, že na poctivý domácí kečup bez zbytečné chemie a z čerstvých, nejlépe vlastních rajčat ze zahrádky, žádný jiný kečup nemá. Tak do toho! Potřebný čas: 2,5 hodiny + sterilování 30 minut Počet porcí: cca 1,5 l kečupu = počet