Limetková omáčka se skvěle hodí například na přelití palačinek, lívanců, nebo jiných dobrot. S malou úpravou se dobře hodí také třeba ke kuřecímu masu.


Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 4


Ingredience na limetkovou omáčku

  • 125 ml limetkové šťávy (cca 6 limetek stačí)
  • nastrouhaná kůra ze 2 limetek
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2,5 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 400 ml vody
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to

Všechny ingredience dáme do kastrolu a za stálého míchání na mírném plameni přivedeme k varu. Vaříme, dokud limetková omáčka nezhoustne. Takto nachystanou omáčku z limetek a limetkové šťávy můžeme podávat např. k lívancům nebo palačinkám. Pokud polovinu vody obměníme např. kuřecím vývarem, pak tuto omáčku můžeme použít při pečení kuřete. Tato omáčka je ekvivalentem k citronové omáčce.

Limetková omáčka
Odkazy
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *