Limetková omáčka se skvěle hodí například na přelití palačinek, lívanců, nebo jiných dobrot. S malou úpravou se dobře hodí také třeba ke kuřecímu masu.
Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na limetkovou omáčku
- 125 ml limetkové šťávy (cca 6 limetek stačí)
- nastrouhaná kůra ze 2 limetek
- 2 lžíce tekutého medu
- 2,5 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 400 ml vody
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Jak na to
Všechny ingredience dáme do kastrolu a za stálého míchání na mírném plameni přivedeme k varu. Vaříme, dokud limetková omáčka nezhoustne. Takto nachystanou omáčku z limetek a limetkové šťávy můžeme podávat např. k lívancům nebo palačinkám. Pokud polovinu vody obměníme např. kuřecím vývarem, pak tuto omáčku můžeme použít při pečení kuřete. Tato omáčka je ekvivalentem k citronové omáčce.
Limetková omáčka
Odkazy