Delikátní citronová omáčka, kterou můžete využít třeba k lívancům nebo palačinkám, ale s malou obměnou i ke kuřecímu masu. Určitě tuto omáčku zkuste.
Potřebný čas: 15 minut
Počet porcí: 4
Ingredience na citronovou omáčku
- 125 ml citronové šťávy
- nastrouhaná kůra ze 2 citronů
- 2 lžíce tekutého medu
- 2,5 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 400 ml vody
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Jak na to
Všechny ingredience dáme do kastrolu a za stálého míchání na mírném plameni přivedeme k varu. Vaříme, dokud citronová omáčka nezhoustne. Takto nachystanou omáčku z citronů a citronové šťávy můžeme podávat např. k lívancům nebo palačinkám. Pokud polovinu vody obměníme např. kuřecím vývarem, pak tuto citronovou omáčku můžeme použít při pečení kuřete.
Citronová omáčka
Odkazy