Výborné laskonky s krémem, které jsou skvělým mlsáním například ke kafíčku. Potěšte laskonkami třeba své kamarádky. Zkuste je udělat menší, jako jednohubky. Potřebný čas: 65 minut Počet porcí: 15 / 25 malých laskonek Ingredience na laskonky 3 bílky 150 g
Kremrole z listového těsta
Pro toho, kdo je na sladké, jsou kremrole z listového těsta tím pravým mlsem. Udělejte si je sami doma, včetně čerstvého listového těsta. Nebudete litovat. Potřebný čas: 85 minut Počet porcí: cca 15 kusů Ingredience na kremrole z listového těsta
Zázvorky
Delikátní, jemné a hezky nadýchané zázvorky si určitě udělejte nejen na Vánoce. Skvěle se hodí k vínu a můžete je jíst hned po upečení. Zkuste tento recept. Potřebný čas: 45 minut (+ přes noc uležení) Počet porcí: cca 30 kusů
Marokánky
Marokánek bych se mohla ujíst už jako malá, kdybych se trochu nehlídala. Udělejte si vynikající domácí marokánky namáčené v čokoládové polevě. Jsou úžasné. Potřebný čas: 45 minut Počet porcí: – Ingredience receptu 250 ml smetany ke šlehání 4 lžíce hladké
Ořechové rohlíčky
Velice jednoduchý recept na ořechové rohlíčky, které nedělám s krémem a čokoládovou polevou, ale jen tak obalené v cukru. Snadné, rychlé a výborné cukroví. Potřebný čas:30 minut Počet porcí: – Ingredience receptu 300 g moučkového cukru 60 g hladké mouky
Boží milosti
Tradiční české velikonoční cukroví – to jsou Boží milosti, kterým se také říká řezané koblihy. Jedná se o delikátní křehkou sladkost, která nemá konkurenci. Potřebný čas: 35 minut Počet porcí: – Ingredience receptu 250 g hladké mouky 1 lžíce moučkového
Pařížské rohlíčky
Další klasikou mezi vánočním cukrovím jsou pařížské rohlíčky, které už jen pohledem vybízí k nekončícímu mlsání. Vyzkoušejte na Vánoce tento skvělý recept. Potřebný čas: 80 minut Počet porcí: – Ingredience receptu Těsto na pařížské rohlíčky 300 g cukru krupice 4
Vosí hnízda
Jeden z nejoblíběnější receptů na vánoční cukroví. Vosí hnízda nebo včelí úly? Nevím, co je správně, ale rozhodně u nás nesmí na Vánoce chybět. A co u vás? Potřebný čas: 40 minut Počet porcí: 30 – 40 vosích hnízd Ingredience
Išlské dortíčky
Název cukroví pochází z lázeňského rakouského letoviska Bad Ischl, odkud si Ischler Törtchen, tedy Išlské dortíčky (Išelské) odebíral celý vídeňský dvůr. Potřebný čas: 60 minut Počet porcí: – Ingredience receptu Těsto na Išlské dortíčky 350 g hladké mouky 150 g
Kokosky z bílků
Skvělé kokosky z bílků pro všechny mlsouny. Pokud vám navíc zbyly bílky například z pečení vánočky, pak je díky kokoskám můžete spotřebovat. Zkuste je také! Potřebný čas: 75 minut Počet porcí: – Ingredience receptu 3 bílky 150 g cukru moučka