Výborné laskonky s krémem, které jsou skvělým mlsáním například ke kafíčku. Potěšte laskonkami třeba své kamarádky. Zkuste je udělat menší, jako jednohubky.


Potřebný čas: 65 minut
Počet porcí: 15 / 25 malých laskonek


Ingredience na laskonky

  • 3 bílky
  • 150 g cukru krupice
  • 1 špetka soli
  • 100 g cukru moučka
  • 50 g mletých lískových oříšků

Krém

  • 100 ml mléka
  • 30 g cukru krupice
  • 15 g vanilkového pudinku (cca 1/3 sáčku)
  • 30 g hořké čokolády
  • 75 g másla

Jak na to

Bílky s polovinou cukru krupice a špetkou soli ušleháme v teplé vodní lázni. Trvá to asi 4 – 5 minut. Vyšlehaný sníh dáme stranou, přisypeme zbylou polovinu cukru a ušleháme pevný sníh. Nakonec přimícháme prosetý cukr moučku a umleté lískové oříšky.

Připravenou sněhovou hmotou na laskonky si naplníme cukrářský sáček s hladkou větší trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem nanášíme jednotlivé laskonky. Případně se dá využít také forma na laskonky.

Před samotným pečením necháme laskonky půl hodiny volně schnout, aby při pečení nepopraskaly. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 120 °C po dobu asi 45 minut. Upečené laskonky necháme vychladnout.

Z mléka, cukru a vanilkového prášku uvaříme hustý pudink, který za stálého míchání ve studené volní lázni necháme vychladnout a následně vyšleháme elektrickým šlehačem. Pak přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu a za stálého šlehání postupně přidáváme po kouskách dostatečně změklé máslo.

Hotovým krémem natřeme nebo naneseme zdobičkou či sáčkem polovinu zchladlých laskonek a přilepíme na ně druhou polovinou. Hotové laskonky dáme do chladu.

Laskonky
Odkazy
Štítky:    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *